3 Fase aansluiting

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een 3 fase aansluiting is een aansluiting die drie fasen heeft. Deze aansluiting is nodig voor apparaten die veel stroom gebruiken, zoals wasmachines en drogers. Een 3 fase aansluiting wordt ook wel een driefase-aansluiting genoemd. Je kunt een 3-fase groepenkast laten installeren door een erkend installateur.

Het verschil tussen 1 en 3 fase

De meeste huishoudens hebben een 1 fase aansluiting met twee draden: een fase-draad en een nul-draad. Dit is voldoende voor de meeste huishoudelijke apparatuur. Echter, sommige apparaten, zoals wasmachines en drogers, gebruiken veel stroom. Daarom is een deze aansluiting nodig. Een 3 fase aansluiting bestaat uit drie fasedraden: twee fasedraden en een nul-draad. Dit betekent dat er meer stroom beschikbaar is voor de apparaten die op het circuit zijn aangesloten en via de meterkast binnenkomen. Als je dit soort apparaten wilt gebruiken is een nieuwe aansluiting of grotere aansluitingen noodzakelijk. Wij geven je graag advies over of je 1 of 3 fase nodig hebt.

Meerdere apparaten op een groep? Kies een 3 fase stroom aansluiting

Wanneer je meerdere apparaten op één circuit wilt aansluiten, heb je meestal een 3 fase aansluiting nodig. Dit komt omdat de apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 fase aansluiting heeft drie draden: twee fasedraden en een nul-draad. Dit betekent dat er meer stroom beschikbaar is voor de apparaten die op het circuit zijn aangesloten.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om meerdere 3 fase aansluitingen te gebruiken. Dit komt omdat er soms meer stroom nodig is dan een enkele 3 fase aansluiting kan leveren. In dat geval worden meerdere aansluitingen gebruikt. Dit wordt ook wel een parallelle 3 fase aansluiting genoemd. Dit zorgt ervoor dat de meter in de meterkast verbindt is.

Steeds meer mensen hebben een 3 fase aansluiting nodig

De laatste tijd hebben steeds meer huishouders een 3 Fase aansluiting nodig. Dit komt omdat veel moderne apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 Fase aansluiting kan meer stroom leveren dan een 1 Fase aansluiting. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer je een drie Fase aansluiting nodig hebt.

Wanneer je een kookgroep , vaatwasser en wasmachine op hetzelfde circuit wilt aansluiten, heb je een 3 Fasen aansluiting nodig. Dit komt omdat deze apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 Fasen aansluiting kan meer stroom leveren dan een 1 Fase aansluiting. Als je een 1 fase aansluiting hebt, kunt die het beste op een nieuwe of bestaande aansluiting aansluiten.

Ook als je een koelkast, vriezer en airco op hetzelfde circuit wilt aansluiten, is een 3 Fase aansluiting nodig. Dit komt omdat deze apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 Fase aansluiting kan meer stroom leveren dan een 1 Fase aansluiting

Kortom, als je meerdere apparaten op één circuit wilt aansluiten, is een 3 Fase aansluiting nodig. Dit komt omdat deze apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 Fase aansluiting kan meer stroom leveren dan een 1 Fase aansluiting. Wij adviseren je daarom om een 3 Fase aansluiting te nemen. Zo ben je verzekerd van voldoende stroom.

Wat kost een nieuwe aansluiting laten installeren?

Wat het aansluiten van een nieuwe krachtstroom kost hangt af van verschillende factoren. De installateur zal eerst bij je langs moeten komen om te kunnen inspecteren welke handelingen er nodig zijn om een 3 fasen of 2 fase aansluiting te installeren op het netbeheerder. Ook is het afhankelijk van de gebruiksredenen welke aansluiting er nodig is. Wilt u hele zware machines gebruiken? Zoals het opladen van een elektrische auto, dan heeft u weer meerdere aansluitingen nodig. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen om de kosten van tevoren in te zien.

Elektriciteitskabel op het elektriciteitsnet aansluiten

Dit een essentiële en gevaarlijke taak. Het vereist speciale training en kennis om het veilig en efficiënt te doen. De voedingskabel moet correct en veilig worden aangesloten om elektrische schokken of brand door verkeerde aansluitingen te voorkomen. Bovendien moet de persoon die de aansluiting uitvoert de juiste veiligheidsprocedures volgen om ervoor te zorgen dat niemand tijdens het proces gewond raakt. Schakel een ervaren elektricien in voor dit soort klussen!

3 Fase aansluiting
Call Now Button