Stoppenkast vervangen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Heeft u nog een oude stoppenkast en moet deze vervangen worden? Dan is het belangrijk om dit op een goede en veilige manier te doen. Hoeveel groepen u nodig heeft hangt af van de apparaten die in uw huis aanwezig zijn. Wanneer u overstapt naar een moderne groepenkast kan dit veel geld besparen. Moderne groepenkasten zijn namelijk veel energiezuiniger dan oude stoppenkasten.

U moet er wel rekening mee houden dat het vervangen van een stoppenkast specialistisch werk is. Het is daarom raadzaam om dit door een professional te laten doen. Wanneer u zelf aan de slag gaat met het vervangen van de stoppenkast, loop je het risico op een elektrische schok. Dit kan ernstige letsel tot gevolg hebben.

Het is dus belangrijk om te weten hoeveel groepen je nodig hebt en wanneer je over moet stappen naar een moderne groepskast. Dit kan veel geld besparen en is veiliger voor iedereen in het huis. Wij kunnen u hierin adviseren, neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoeveel groepen heb je nodig?

Dit hangt af van de apparaten die in huis aanwezig zijn. Als je bijvoorbeeld een wasmachine, vaatwasser en een koelkast wilt aansluiten, dan heb je minimaal 3 fasegroepen nodig. Er kunnen ook speciale apparaten in huis aanwezig zijn die extra groepen vereisen. Een sauna of zwembad bijvoorbeeld.

Het verschil tussen een oude stoppenkast en een moderne groepenkast

Tegenwoordig hebben de meeste huishoudens een moderne groepenkast. Dit is een verzameling van verschillende stoppen die de stroomtoevoer reguleren naar de diverse elektrische apparaten in het huis. Een moderne groepenkast is veel veiliger dan een oude stoppenkast. Oude stoppenkasten kunnen namelijk oververhit raken en zo brand veroorzaken. Moderne groepskasten zijn hierdoor veel veiliger in gebruik.

Daarnaast is een moderne groepenkast energiezuiniger dan een oude stopcontact. Dit komt doordat de stoppen in een moderne groepenkast beter geïsoleerd zijn. Ze voorkomen dus dat er energie verloren gaat. Dit kan u veel geld besparen op uw energierekening.

Een oude stoppenkast moet tijdig vervangen worden

Het is zaak om een oude stoppenkast tijdig te vervangen. Dit voorkomt onnodige schade en ongelukken in huis. Een oude stoppenkast kan namelijk oververhit raken en zo brand veroorzaken. Dit is erg gevaarlijk voor iedereen in het huis.

Wanneer moet je overstappen naar een moderne groepskast?

Als u nog een oude stoppenkast heeft, is het raadzaam om over te stappen naar een moderne groepskast. Dit kan veel geld besparen en is veiliger voor iedereen in het huis. Wij kunnen u hierin adviseren, neem contact met ons op voor meer informatie.

Groepenkast uitbreiden
Call Now Button