Stoppenkast vervangen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Heeft u nog een oude stoppenkast en moet deze stoppenkast vervangen worden? Dan is het belangrijk om dit op een goede en veilige manier te doen. Hoeveel groepen u nodig heeft hangt af van de apparaten die in uw huis aanwezig zijn. Wanneer u overstapt naar een moderne groepenkast kan dit veel geld besparen. Moderne groepenkasten zijn namelijk veel energiezuiniger dan oude stoppenkasten. Een groepenkast vervangen kunt u door ons laten uitvoeren.

U moet er wel rekening mee houden dat het vervangen van een stoppenkast specialistisch werk is. Het is daarom raadzaam om dit door een professional te laten doen. Wanneer u zelf aan de slag gaat met het vervangen van de stoppenkast, loop je het risico op een elektrische schok. Dit kan ernstige letsel en ernstige lichamelijke problemen tot gevolg hebben. Ga dus nooit zelf uw oude groepenkast vervangen.

Het is dus belangrijk om te weten hoeveel groepen je nodig hebt en wanneer je over moet stappen naar een moderne groepskast, zoals een 3 fase groepenkast. Dit kan veel geld besparen en is veiliger voor iedereen in het huis. Wij kunnen u hierin adviseren, neem contact met ons op voor meer informatie. Wij kunnen uw oude stoppenkast vervangen op een veilige manier.

Hoeveel groepen heb je nodig?

Dit hangt af van de apparaten die in huis aanwezig zijn. Als je bijvoorbeeld een wasmachine, vaatwasser en een koelkast wilt aansluiten, dan heb je minimaal 3 fase groepenkast nodig. Er kunnen ook speciale apparaten in huis aanwezig zijn die extra groepen vereisen. Een sauna of zwembad bijvoorbeeld. Hiervoor dient krachtstroom aangesloten te worden. Ook dan heeft u een nieuwe groepenkast nodig.

Het verschil tussen een oude stoppenkast en een moderne groepenkast

Tegenwoordig hebben de meeste huishoudens een moderne groepenkast. Dit is een verzameling van verschillende stoppen die de stroomtoevoer reguleren naar de diverse elektrische apparaten in het huis. Een moderne groepenkast is veel veiliger dan een oude stoppenkast. Oude stoppenkasten kunnen namelijk oververhit raken en zo brand veroorzaken. Moderne groepskasten zijn hierdoor veel veiliger in gebruik.

Daarnaast is een moderne groepenkast energiezuiniger dan een oude stoppenkast. Dit komt doordat de stoppen in een moderne groepenkast beter geïsoleerd zijn. Ze voorkomen dus dat er energie verloren gaat. Dit kan u veel geld besparen op uw energierekening. Laat uw bestaande groepenkast of meterkast vervangen door een erkend elektricien.

Een oude stoppenkast moet tijdig vervangen worden

Het is belangrijk om een oude groepenkast tijdig te vervangen. Dit voorkomt onnodige schade en ongelukken in huis. Een oude stoppenkast kan namelijk oververhit raken en zo brand veroorzaken. Dit is erg gevaarlijk voor iedereen in het huis. Geef toe aan toekomstige uitbreidingen en een nieuwe meterkast. Zo brengt u veiligheid in huis en kunt u tegelijkertijd genieten van alle elektrische apparaten in huis. Heeft u altijd al een keramische kookplaat of een elektrische kookplaat willen hebben? Dat kan met een nieuwe groepenkast! Ook kunt u dan de droger tegelijkertijd aanzetten zonder dat de stoppen doorslaan.

Wanneer moet je overstappen naar een moderne groepskast?

Als u nog een oude groepenkast heeft, is het raadzaam om over te stappen naar een moderne groepskast. Dit kan veel geld besparen en is veiliger voor iedereen in het huis. Wij kunnen u hierin adviseren, neem contact met ons op voor meer informatie. Laat uw huidige groepenkast uitbreiden en bij ons een erkend elektricien inhuren.

De voordelen stoppenkast vervangen

Het belangrijkste voordeel van het vervangen van een oude stoppenkast is de veiligheid. Een ervaren elektricien zal de 3-fase groepenkast correct installeren, zodat uw elektrische systeem volledig veilig en functioneel is. Er wordt een aparte groep aangemaakt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over kleine stroomonderbrekingen of overbelasting die mogelijk tot brand kunnen leiden. U kunt ook buitensporige elektriciteitsrekeningen vermijden omdat een verouderde groepenkast vervangen zorgt voor minder energieverbruik. Zo kunt u het maximale vermogen gebruiken tegen maximale belasting.

Twijfelt u of u een nieuwe groepenkast nodig heeft? Dan kunt u dit laten inspecteren door onze professionele elektricien.

Groepenkast uitbreiden
Call Now Button