3 Fase aansluiting

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een 3 fase aansluiting is een aansluiting die drie fasen heeft. Deze aansluiting is nodig voor apparaten die veel stroom gebruiken, zoals wasmachines en drogers. Een 3 fase aansluiting wordt ook wel een driefase-aansluiting genoemd.

Het verschil tussen 1 en 3 fase

De meeste huishoudens hebben een 1 fase aansluiting met twee draden: een fase-draad en een nul-draad. Dit is voldoende voor de meeste huishoudelijke apparaten. Echter, sommige apparaten, zoals wasmachines en drogers, gebruiken veel stroom. Daarom is een deze aansluiting nodig. Een 3 fase aansluiting heeft drie draden: twee fasedraden en een nul-draad. Dit betekent dat er meer stroom beschikbaar is voor de apparaten die op het circuit zijn aangesloten.

Meerdere apparaten op een groep? Kies een 3 fase aansluiting

Wanneer je meerdere apparaten op één circuit wilt aansluiten, heb je meestal een 3 fase aansluiting nodig. Dit komt omdat de apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 fase aansluiting heeft drie draden: twee fasedraden en een nul-draad. Dit betekent dat er meer stroom beschikbaar is voor de apparaten die op het circuit zijn aangesloten.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om meerdere 3 fase aansluitingen te gebruiken. Dit komt omdat er soms meer stroom nodig is dan een enkele 3 fase aansluiting kan leveren. In dat geval worden meerdere aansluitingen gebruikt. Dit wordt ook wel een parallelle 3 fase aansluiting genoemd.

Steeds meer mensen hebben een 3 fase aansluiting nodig

De laatste tijd hebben steeds meer huishouders een 3 Fase aansluiting nodig. Dit komt omdat veel moderne apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 Fase aansluiting kan meer stroom leveren dan een 1 Fase aansluiting. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer je een drie Fase aansluiting nodig hebt.

Wanneer je een kookgroep , vaatwasser en wasmachine op hetzelfde circuit wilt aansluiten, heb je een drie Fase aansluiting nodig. Dit komt omdat deze apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 Fase aansluiting kan meer stroom leveren dan een 1 Fase aansluiting.

Ook als je een koelkast, vriezer en airco op hetzelfde circuit wilt aansluiten, is een 3 Fase aansluiting nodig. Dit komt omdat deze apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 Fase aansluiting kan meer stroom leveren dan een 1 Fase aansluiting

Kortom, als je meerdere apparaten op één circuit wilt aansluiten, is een 3 Fase aansluiting nodig. Dit komt omdat deze apparaten veel stroom gebruiken. Een 3 Fase aansluiting kan meer stroom leveren dan een 1 Fase aansluiting. Wij adviseren je daarom om een 3 Fase aansluiting te nemen. Zo ben je verzekerd van voldoende stroom.

3 Fase aansluiting
Call Now Button