Meterkast vervangen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Meterkast vervangen Den Haag

Meterkasten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van de elektra, alle elektra komt namelijk binnen via de meterkast. Wanneer de meterkast niet meer goed werkt zal de elektra ook niet goed zijn, de meterkast wordt namelijk gezien als het hart van de elektra. De elektra draden die de elektra verplaatsen worden dan ook vaak omschreven als de aderen die vastzitten aan het hart. Om gezond te kunnen leven is het natuurlijk belangrijk dat het hart en de vaten goed zijn, dit is niks anders bij elektra. Een meterkast staat gekoppeld aan een bestaande groepenkast. Als de meterkast vervangen moet worden, moet je vaak ook de oude groepenkast vervangen.

Wanneer moet een meterkast vervangen worden?

Hoe ouder een meterkast wordt hoe meer de kwaliteit achteruit gaat, wanneer een meterkast te lang niet vervangen wordt kan dit voor problemen zorgen met de elektra. Het is dan bijvoorbeeld heel normaal dat de elektra geregeld wegvalt, dit komt doordat de meterkast de gevraagde spanning niet meer kan verdragen. Dit is natuurlijk erg vervelend omdat het hierdoor niet mogelijk is om te vertrouwen op de elektra, daarnaast is het ook heel gevaarlijk. Wanneer de elektra namelijk van slechte kwaliteit is wordt de kans op kortsluiting ook groter. In dat geval is aanschaffen van een nieuwe groepenkast belangrijk.

Meterkast laten vervangen door een elektricien      

Het wordt vaak aangeraden om de meterkast te laten vervangen door een elektricien, het is namelijk erg lastig om met elektra te werken. Om goed met elektra te kunnen werken is veel ervaring nodig, elektra is namelijk erg ingewikkeld en een foutje is dan ook zo gemaakt. Omdat een meterkast zo belangrijk is voor alle elektra moet de kwaliteit optimaal zijn, door een elektricien in te schakelen bent u hier zeker van. De verschillende draden van een 3 fase groepenkast moeten goed aangesloten worden. Een fase groepenkast moet u dus zeker door een ervaren elektricien laten aanleggen omdat een elektricien exact weet waar alle draden heen moeten.

Meterkast-vervangen

Meterkast normen

Om onveilige situaties met elektra te voorkomen zijn er normen vastgesteld voor meterkasten, alle meterkasten moeten hieraan voldoen. Wanneer een meterkast niet meer aan deze normen voldoet moet hij vervangen worden, de meterkast is dan namelijk niet meer veilig genoeg. Er bestaat dan ook een kans op ongelukken. Heb je bijvoorbeeld een elektrische kookplaat of een keramische kookplaat en wil je daarna een nieuwe keukenapparatuur aansluiten? Dan zal dit waarschijnlijk kortsluiting veroorzaken. Laat uw oude stoppenkast vervangen door een erkend elektricien en laat ons de gehele klus aannemen.

Steeds meer elektra

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van elektra, er wordt ook verwacht dat het elektraverbruik alleen nog maar toe gaat nemen. Vroeger werd er nog niet zo veel gebruik gemaakt van elektra, dat is ook de reden dat de meterkasten van vroeger veel minder stroom kunnen verdragen vergeleken met de groepenkasten van nu. Bij oude groepenkasten zal u veel problemen met de elektra ondervinden, de gevraagde spanning kan namelijk niet worden verdragen. Schakel daarom direct een elektricien in wanneer uw meterkast vervangen moet worden! Het is tenslotte voor uw eigen veiligheid. 

3 fase groepenkast

Een 1 fase of 3 fase groepenkast is een nieuwe groepenkast die krachtstroom bevat. Krachtstroom aansluiten is nodig voor zware machines of apparaten zoals een wasmachine of een vaatwasser. Een oude meterkast heeft meestal geen aansluiting voor een 3 fase groepenkast. Daarom is belangrijk om een nieuwe meterkast en groepenkast aan te sluiten voordat u nieuwe apparaten gaat aansluiten. In een groepenkast zit ook een hoofdschakelaar de bestaat uit meerdere groepen. Deze groepen verzekeren lichtpunten en toestellen in verschillende ruimtes. Een toekomstige uitbreidingen van de meterkast is dus zeker een goed idee als u meerdere huishoudelijke apparaten wilt kopen. 

Uw oude meterkast vervangen

Wilt u graag meerdere elektrische apparaten in huis? Dan moet u de oude meterkast vervangen. Zorg dat u direct een 3 fase meterkast aanschaft zodat u in de toekomst geen problemen ondervind. Voor het vervangen van een meterkast kunt u een erkend elektricien inhuren. Weet u niet of u een nieuwe meterkast nodig heeft? Neem dan contact met ons op zodat u dit kunt laten inspecteren. Iedere meterkast heeft een houdbaarheidsdatum. Ga niet zelf aan de slag, zo voorkomt u ernstige lichamelijke problemen. Als u tot vervanging overgaat verzekeren wij u van een goede installatie.

Call Now Button