Meterkast vervangen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Meterkast vervangen Den Haag

Meterkasten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van de elektra, alle elektra komt namelijk binnen via de meterkast. Wanneer de meterkast niet meer goed werkt zal de elektra ook niet goed zijn, de meterkast wordt namelijk gezien als het hart van de elektra. De elektradraden die de elektra verplaatsen worden dan ook vaak omschreven als de aderen die vastzitten aan het hart. Om gezond te kunnen leven is het natuurlijk belangrijk dat het hart en de vaten goed zijn, dit is niks anders bij elektra.

Wanneer moet een meterkast vervangen worden?

Hoe ouder een meterkast wordt hoe meer de kwaliteit achteruit gaat, wanneer een meterkast te lang niet vervangen wordt kan dit voor problemen zorgen met de elektra. Het is dan bijvoorbeeld heel normaal dat de elektra geregeld wegvalt, dit komt doordat de meterkast de gevraagde spanning niet meer kan verdragen. Dit is natuurlijk erg vervelend omdat het hierdoor niet mogelijk is om te vertrouwen op de elektra, daarnaast is het ook heel gevaarlijk. Wanneer de elektra namelijk van slechte kwaliteit is wordt de kans op kortsluiting ook groter.      

Meterkast laten vervangen door een elektricien      

Het wordt vaak aangeraden om de meterkast te laten vervangen door een elektricien, het is namelijk erg lastig om met elektra te werken. Om goed met elektra te kunnen werken is veel ervaring nodig, elektra is namelijk erg ingewikkeld en een foutje is dan ook zo gemaakt. Omdat een meterkast zo belangrijk is voor alle elektra moet de kwaliteit optimaal zijn, door een elektricien in te schakelen bent u hier zeker van. 

Meterkast-vervangen

Meterkast normen

Om onveilige situaties met elektra te voorkomen zijn er normen vastgesteld voor meterkasten, alle meterkasten moeten hieraan voldoen. Wanneer een meterkast niet meer aan deze normen voldoet moet hij vervangen worden, de meterkast is dan namelijk niet meer veilig genoeg. Er bestaat dan ook een kans op ongelukken.

Steeds meer elektra

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van elektra, er wordt ook verwacht dat het elektraverbruik alleen nog maar toe gaat nemen. Vroeger werd er nog niet zo veel gebruik gemaakt van elektra, dat is ook de reden dat de meterkasten van vroeger veel minder stroom kunnen verdragen vergeleken met de groepenkasten van nu. Bij oude groepenkasten zal u veel problemen met de elektra ondervinden, de gevraagde spanning kan namelijk niet worden verdragen. Schakel daarom direct een elektricien in wanneer uw meterkast vervangen moet worden! Het is tenslotte voor uw eigen veiligheid. 

Call Now Button