Je woning zit ongetwijfeld vol met stopcontacten. Om de steeds groeiend aantal elektrische apparaten in je woning bij te houden is het ook niet anders. Je woning heeft erg veel normale stopcontacten en het kan een handjevol speciale stopcontacten hebben. Voor de meeste apparaten heb je namelijk een normaal stopcontact nodig. De speciale stopcontacten die je ook in je woning hebt wordt een perilex aansluiting genoemd. Weet jij niet wat een perilex precies is en hoe deze werkt? Lees dan gerust verder om jezelf voldoende te informeren. Een perilex aansluiting is namelijk onmisbaar in je woning. 

Het verschil tussen een gewoon stopcontact en een perilex aansluiting

Het verschil tussen een gewoon stopcontact en een perilex aansluiting zit in de toevoer van stroom. Een perilex aansluiting kan veel meer stroom leveren dan een normaal stopcontact. Dit komt doordat een perilex over drie fasen beschikt. Een gewoon stopcontact beschikt over twee fasen. De extra fase in de perilex zorgt voor een extra stroomtoevoer. Dit zorgt ervoor dat je krachtige apparaten kan aansluiten in je woning. Onder krachtige apparaten wordt een inductiekookplaat, een keramische kookplaat en andere grote stroomverbruikers verstaan. 

Perilex aansluiting den haag

Is een perilex aansluiting noodzakelijk?

Als je denkt dat je geen perilex aansluiting nodig hebt in je woning heb je het goed mis. Een speciale perilex aansluiting is namelijk noodzakelijk. Vooral voor je kookplaat is het een onmisbaar onderdeel. Daarnaast is het onmogelijk om een perilex stekker in een gewoon stopcontact te doen. Een perilex aansluiting heeft namelijk vier openingen, deze perilex stekkers hebben 4 pennen in plaats van 2. Voor het installeren van een perilex aansluiting kun je een elektricien inschakelen

Hoe kan ik een perilex aansluiten?

Een perilex aansluiting kun je laten aanleggen door een professionele elektricien. Het is namelijk een lastige klus. Een perilex aansluiting moet ook een eigen groep krijgen in de meterkast. Vaak zijn er zelfs twee hele groepen nodig. Een perilex aansluiting en de grote stroomverbruikers gebruiken veel stroom, twee groepen kunnen makkelijk de grote stroomvraag verwerken. Schakel een elektricien in. Een elektricien zal dit zo veilig en snel mogelijk voor jou installeren. 

Zelf perilex aansluiten

OP een 1, 2 en 3-fase aansluiting kun je perilex aansluiten. Dit is afhankelijk van de krachtstroom. Gebruik je krachtstroom voor de sauna of inductiekookplaat? Dan heb je een 3-fase aansluiting nodig. 

Hou rekening met de passende wandcontactdozen en de verschillende draden die je hiervoor nodig hebt.

Call Now Button