Kookgroep aansluiten

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een kookgroep aansluiten is niet moeilijk, maar je moet wel de juiste materialen hebben. Je hebt een kookgroep nodig en een draad. Voor een inductiekookplaat heb je ook een extra groep nodig. Als je een 3-fase fornuis wilt aansluiten, moet je dat op 2 fasen doen. Perilex is altijd 2 fasen.

Kies de juiste plek in de meterkast voor de kookgroep. Zorg ervoor dat deze plek dichtbij de kookplaat is, zodat je geen extra lange stukken draad hoeft te gebruiken.

Strip het uiteinde van de draad met een mes of een ander scherp instrument. Zorg ervoor dat je ongeveer 5 cm van het uiteinde afstrijkt, zodat je voldoende draad hebt om mee te werken.

Knik het uiteinde van de draad naar beneden, zodat je een klein haakje kunt maken. Maak het haakje niet té groot, want dan kan het uit de klem vallen.

Hang het haakje aan de bovenkant van de kookgroep en zet de kookgroep in de meterkast.

Maak een draadverbinding tussen de boven- en onderkant van de kookgroep. Gebruik hiervoor een schroevendraaier of een ander gereedschap om het haakje vast te draaien. Zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent, want dan kan het materiaal breken.

Verbind de kookgroep met de stroom. Kijk hiervoor in de handleiding van je apparatuur welke voltages en amperages je nodig hebt. Sluit de kookgroep dan aan op het stopcontact in de meterkast.

Als je alles goed hebt aangesloten, zal de kookgroep werken zoals het hoort. Je kunt nu gaan koken! Let wel op: als je inductiekookplaten gebruikt, moet je altijd een extra groep aansluiten. Dit is omdat inductiekookplaten veel stroom gebruiken en dus een extra groep nodig hebben.

 

Wanneer heb je een kookgroep nodig?

Je hebt een kookgroep nodig wanneer je een inductiekookplaat of een 3-fase fornuis wilt aansluiten. Dit zijn twee apparaten die veel stroom gebruiken en dus een extra groep nodig hebben. Met een kookgroep kun je de stroom beter regelen en ervoor zorgen dat alles goed werkt. Doordat je de stroom beter kunt regelen, ben je ook minder kans op een blackout. Een kookgroep is dus een goede manier om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt in je meterkast.

 

Laat je kookgroep aansluiten door een ervaren elektricien om ongelukken te voorkomen

Het is verstandig om je kookgroep door een ervaren elektricien laten aansluiten. Wij weten precies hoe alles werkt en kunnen ervoor zorgen dat alles goed aangesloten is. Ook hebben we de juiste materialen om alles goed aan te sluiten. Zo voorkom je dat er ongelukken gebeuren in de meterkast en zorg je ervoor dat alles goed werkt.

kookgroep
Call Now Button