Buitenstopcontact laten plaatsen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een buitenstopcontact is handig wanneer je bijvoorbeeld een tuinhuisje of garage hebt. Met een buitenstopcontact kun je gemakkelijk elektrische apparaten aansluiten, zonder dat je een extension cord naar buiten hoeft te trekken. Buitenstopcontacten zijn er in verschillende soorten en maten. Welke soort stopcontact je nodig hebt, hangt af van de plek waar je het wilt gebruiken. Hieronder leggen we uit welke factoren je moet meewegen bij het kiezen van een buitenstopcontact.

 

IP-waarde van een stopcontact buiten

De IP-waarde (International Protection Rating) geeft aan hoe waterdicht en stofbestendig een stopcontact is. Bij buitenstopcontacten is het belangrijk dat ze voldoende waterdicht zijn, zodat ze niet beschadigen wanneer het regent of sneeuwt. Een stopcontact met een hogere IP-waarde is beter bestand tegen weersinvloeden. Stopcontacten met een IP44-waarde zijn bijvoorbeeld spatwaterdicht, terwijl stopcontacten met een IP55-waarde ook stofbestendig zijn.

 

Aansluiting voor elektra in de tuin

Buitenstopcontacten hebben meestal twee aansluitingen, maar er zijn ook modellen met vier of meer aansluitingen. Hoeveel aansluitingen je nodig hebt, hangt af van het aantal apparaten dat je wilt gebruiken. Let wel op: sommige stopcontacten hebben een beperkte capaciteit. Dit betekent dat je niet te veel stroom door het stopcontact kunt laten lopen, omdat dit het stopcontact kan beschadigen.

 

Plaatsing van een buitenstopcontact laten plaatsen door een professional

Buitenstopcontacten kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. Sommige modellen worden aan de muur bevestigd, terwijl andere modellen in de grond moeten worden gestoken. Het voordeel van een grondmodel is dat je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Een nadeel is echter dat het stopcontact vaker beschadigd raakt door bijvoorbeeld grasmaaiers of tuinhulpmiddelen.

 

Prijs voor het ansluiten van een Buitenstopcontact laten plaatsen

Buitenstopcontacten worden in verschillende prijsklassen verkocht. Een stopcontact hoeft niet per se duur te zijn om goed te werken. Wel is het belangrijk dat je kiest voor een stopcontact met een hoge IP-waarde, zodat het stopcontact bestand is tegen weersinvloeden. Stopcontacten met een lagere IP-waarde zijn meestal goedkoper, maar gaan minder lang mee.

Kortom, er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een buitenstopcontact. Denk goed na over wat voor soort stopcontact je nodig hebt en welke functies belangrijk zijn voor jou. Zo vind je gemakkelijk het perfecte stopcontact voor jouw tuinhuisje of garage!

Buitenstopcontact laten plaatsen
Call Now Button