Inductiekookplaat aansluiten

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Wilt u gaan koken op inductie, wij kunnen u helpen om een inductiekookplaat aan te sluiten. Een inductiekookplaat werkt met een inductiemotor die de warmte via electromagnetische inductie direct aan de pan overbrengt. Daardoor is koken op inductie sneller en zuiniger dan koken op andere soorten kookplaten. Bij het aansluiten van een inductiekookplaat is het belangrijk dat u dit door een erkend elektricien laat doen. Het aansluiten van inductie vereist namelijk specifieke kennis en ervaring.

Wanneer u een inductiekookplaat aanschaft, ontvangt u meestal ook een kookgroep. Een kookgroep is een stekkerdoos waarin de inductiekookplaat en eventueel andere elektrische apparaten (bijvoorbeeld een waterkoker of een koelkast) kunnen worden aangesloten. Het aansluiten van een kookgroep is over het algemeen simpeler dan het aansluiten van een inductiekookplaat, maar het is nog steeds belangrijk om dit door een erkend elektricien te laten doen.

Een kookgroep aansluiten

Om inductiekookplaten en kookgroepen goed te kunnen gebruiken, heeft u een aansluiting nodig met een inductiefase van minimaal 3 fasen (400 Volt). Dit betekent dat u in ieder geval een 3-faseaansluiting op uw hoofdkrachtnet moet hebben. Als u twijfelt of uw huidige aansluiting voldoet aan deze eis, kunt u dit navragen bij uw netbeheerder of elektricien.

Inductie koken is een snelle en zuinige manier van koken, maar het vereist wel de juiste aansluitingen en apparaten. Wilt u inductie koken op uw inductiekookplaat of in uw kookgroep, neem dan contact op met een erkend elektricien om ervoor te zorgen dat alles goed wordt aangesloten. Op die manier kunt u optimaal genieten van inductiekoken!

Wij adviseren u graag over een kookgroep en de mogelijkheden

Een kookgroep is een stekkerdoos waarin inductiekookplaten kunnen worden aangesloten, maar ook andere elektrische apparaten, zoals een waterkoker of koelkast. Het aansluiten van een kookgroep is over het algemeen simpeler dan het aansluiten van een inductiekookplaat. Wij adviseren u daarom graag over de mogelijkheden die er zijn en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Hoe zit het met een perilex aansluiting voor een inductiekookplaat?

Een perilex aansluiting is een aansluiting tussen een inductiekookplaat en het elektriciteitsnet met behulp van perilex stekkers. Dit type aansluiting is geschikt voor inductiekookplaten die werken op een voltage van 230 Volt. Een inductiekookplaat die werkt op 400 Volt vereist echter een 3-faseaansluiting. Als u niet zeker weet welk voltage uw inductiekookplaat heeft, kunt u dit navragen bij de fabrikant of bij een erkend elektricien.

Inductie koken is een snelle en zuinige manier van koken, maar het vereist wel de juiste aansluitingen en apparaten. Wilt u inductie koken op uw inductiekookplaat of in uw kookgroep, neem dan contact op met onze ervaren elektricien om ervoor te zorgen dat alles goed wordt aangesloten. Op die manier kunt u optimaal genieten van inductie koken!

inductie
Call Now Button