Kortsluiting Den Haag

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een kortsluiting is een elektrische storing die kan optreden als gevolg van een onjuiste elektrische installatie of doordat de kabel wordt gedragen of beschadigd door dieren zoals ratten. Elektrische kortsluitingen bij hoge stromen kunnen explosies en zelfs branden veroorzaken, wat zowel moreel als materieel zeer nadelig voor u zal zijn. Elektriciteit is inderdaad een noodzaak voor iedereen omdat bijna alle activiteiten elektriciteit nodig hebben. Daarom moet elektriciteit correct worden geïnstalleerd met de juiste kabels en apparatuur en worden afgehandeld door elektriciens die deskundig zijn op het gebied van elektriciteit. Een elektrische kortsluiting kan op elk moment onverwacht optreden. U kunt echter enkele anticiperende maatregelen nemen om het optreden van een elektrische kortsluiting tot een minimum te beperken. De voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen zijn als volgt.

 

Gebruik elektrische apparatuur die voldoet aan de veiligheidsnormen

Elektrische kortsluitingen kunnen worden voorkomen door gebruik te maken van elektrische apparatuur die voldoet aan de regels van veiligheidsnormen. U kunt bijvoorbeeld het juiste type kabel gebruiken volgens het stroom vermogen, een schakelaar of stekker gebruiken die aan de normen voldoet en de meterkast vervangen door de nieuwste versie die is uitgerust met een aardlekschakelaar. Het gebruik van een meterkast voorzien van een aardlekschakelaar is verplicht. Een van de doelen is dat als er een kortsluiting optreedt, uw meterkast automatisch de stroom onderbreekt zodat deze geen schade aan andere elektrische onderdelen veroorzaakt.

 

Ongebruikte elektrische apparatuur uitschakelen of loskoppelen van een stroombron

De volgende manier om kortsluiting te voorkomen, is door de kabel uit te schakelen of uit het stopcontact te halen wanneer elektrische apparatuur niet in gebruik is. Dit is vooral belangrijk als u het huis voor een paar dagen gaat verlaten. Er zijn vaak branden in lege huizen als de bewoners weg zijn. Het gebeurde omdat ze niet werden uitgeschakeld of de kabel niet uit het stopcontact hadden gehaald. Daarnaast moet je ook letten op hoe je elektronische goederen gebruikt. Het is raadzaam om uw elektronische goederen niet tegelijkertijd te gebruiken. Probeer alleen elektronische apparatuur aan te zetten die u ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Als u ze tegelijkertijd gebruikt, is de elektrische belasting van de meter hoog en kan er kortsluiting ontstaan.

 

Uitvoeren van elektrische installaties, controles en reparaties met de hulp van elektriciens

Het laatste wat u kunt doen om een ​​elektrische kortsluiting te voorkomen, is een elektricien om hulp vragen wanneer u elektriciteit gaat installeren, controleren of repareren aan beschadigde elektriciteit. Elektriciens weten meer van elektrische problemen dan wie dan ook. De elektricien zal elektrische diensten verlenen in overeenstemming met de veiligheidsnormen en volgens de geldende voorschriften in uw regio. Met een goede en correcte installatie kan het in de toekomst kortsluiting voorkomen.

Kortsluiting
Call Now Button