Stopcontact aansluiten

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een stopcontact aansluiten door een elektricien. Wanneer je een verbouwing hebt gehad is het in veel gevallen nodig om een stopcontact opnieuw aan te sluiten. Je stopcontact vervangen als deze kapot is gegaan.

Als je een stopcontact wilt aansluiten, dan moet je altijd eerst de stroom uitzetten. Dit doe je door de hoofdschakelaar om te zetten naar de uit-positie. Vervolgens neem je de kabel die je wilt aansluiten en maak je deze vast aan het stopcontact. Als laatste sluit je de stroom weer aan en test je of het stopcontact werkt.

Als je een stopcontact vervangt, doe dit dan ook altijd met uitgeschakelde stroom. Haal eerst de oude kabel los en maak de nieuwe kabel vast. Sla dan de twee draden van de nieuwe kabel om elkaar heen en strijk ze glad.

Let altijd goed op bij het aansluiten of vervangen van een stopcontact. Het is namelijk erg gevaarlijk om met de stroom aan te werken. Als je twijfelt, vraag dan altijd even hulp aan iemand die hier ervaring mee heeft. Zo voorkom je ongelukken.

Denk van te voren goed na over waar je stopcontacten wilt plaatsen

Het is noodzakelijk om van te voren goed na te denken over waar je stopcontacten wilt plaatsen. Stopcontacten moeten namelijk op een plek komen waar je ze makkelijk kan bereiken. Bovendien moet er ook altijd voldoende ruimte zijn om de kabels aan te sluiten. Als je DEZE gaat aansluiten in een muur, let er dan wel op dat deze stevig genoeg is. Anders kan het losraken en is er gevaar voor stroom.

Stopcontact in nieuwbouwwoningen

Bij nieuwbouwwoningen worden deze vaak al aangelegd door de aannemer. Het is echter niet ongebruikelijk dat je sommige stopcontacten wilt vervangen of toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een nieuwe keuken gaat plaatsen en hier meer stopcontacten nodig hebt.

De kosten voor een nieuw stopcontact aansluiten

De kosten voor het aansluiten van een nieuw stopcontact kunnen verschillen per woning. Dit is onder andere afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en of er al stopcontacten in de muur zitten. Als je twijfelt, vraag dan altijd even na bij een elektricien. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld uitgeeft.

Vervanging van stopcontact

Als je stopcontact kapot is, moet je deze altijd vervangen. Dit is erg belangrijk omdat een kapot stopcontact gevaarlijk kan zijn. Het is namelijk mogelijk dat er stroom doorheen lekt en je hierdoor kan onder stroom staan. Als je stopcontact vervangt, doe dit dan ook met uitgeschakelde stroom. Haal eerst de oude kabel los en maak de nieuwe kabel vast. Sla dan de twee draden van de nieuwe kabel om elkaar heen en strijk ze glad.

Stopcontact in badkamer of keuken

Het is verstandig om in natte ruimtes, zoals de badkamer of keuken, een stopcontact met een aardlekschakelaar te gebruiken. Dit is een extra veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat het stopcontact automatisch uitschakelt als er iets niet goed aangesloten is.

Kies voor kwaliteit

Wanneer je nieuwe stopcontacten gaat aansluiten of vervangt, kies dan altijd voor kwaliteit. Stopcontacten moeten namelijk bestand zijn tegen veel stroom en mogen niet snel kapot gaan. Bovendien kies je met kwaliteit ook voor veiligheid. Goede stopcontacten zijn minder gevaarlijk dan slechte stopcontacten.

Groepenkast uitbreiden
Call Now Button