Dubbel stopcontact plaatsen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een dubbel stopcontact is erg handig, want zo heb je altijd twee stopcontacten op dezelfde plek. Je kunt er bijvoorbeeld een lamp en een tv aansluiten of een stofzuiger en een föhn. In dit artikel lees je hoe je zelf eenvoudig een dubbel stopcontact kunt plaatsen.

Kan je van 1 stopcontact 2 maken?

Ja, dat kan! Je kunt ervoor kiezen om twee aparte stopcontacten te nemen, maar je kunt ook één dubbel stopcontact nemen. Een dubbel stopcontact heeft twee aansluitingen voor twee apparaten.

Als gespecialiseerd elektricien uit Den Haag kunnen wij niet alleen helpen met nieuwe stopcontacten, maar veel meer. Een aantal zaken waar wij graag mee helpen zijn:

  • Dubbele wandcontactdoos
  • Dubbele schakelaar
  • Extra stopcontacten
  • Hoofdschakelaar
  • Verlichting
  • Meterkast
  • Overspanningsbeveiliging
  • Bestaand stopcontact vervangen

Zo ziet u maar dat naast een dubbel stopcontact aansluiten wij erg veel diensten hebben om te helpen. Een groepenkast vervangen of elektra monteren, het zijn zaken die wij dagelijks uitvoeren.

Een dubbele stopcontact heeft veel voordelen

Een met een dubbel stopcontact kunt u twee apparaten tegelijk aansluiten, wat efficiënter en handiger is. Bovendien helpen dubbele stopcontacten het energieverbruik te verminderen, omdat ze zo zijn ontworpen dat ze alleen stroom opwekken wanneer beide stopcontacten worden gebruikt. Dit helpt uw energierekening te verlagen en is een milieuvriendelijke oplossing. Dubbele contactdozen bieden ook extra veiligheid dankzij hun ontwerp, dat kortsluiting of overbelasting voorkomt. Ze zijn perfect voor elk huis of kantoor en bieden veelzijdigheid en ruimtebesparing. Met een dubbel stopcontact kunt u gemakkelijk een oplaadstation voor apparaten creëren of meerdere lampen aansluiten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een tekort aan stopcontacten. Of u nu op zoek bent naar gemak of energiebesparing, een dubbel stopcontact is een uitstekende keuze!

Hoe stopcontact doorverbinden?

Wil je liever niet dat er een dubbel stopcontact komt te staan, maar vind je het wel fijn om twee stopcontacten op dezelfde plek te hebben? Dan kun je ervoor kiezen om ze door te verbinden. Dit doe je met behulp van een connector of een t-stuk. Je sluit de ene kant van de connector of het t-stuk aan op het stopcontact en de andere kant(en) sluit je weer aan op een ander stopcontact. Zo heb je twee stopcontacten op dezelfde plek zonder dat je er een dubbel stopcontact voor hoeft te nemen! Kortom, een dubbel stopcontact aansluiten is een goede keuze!

Kun je stopcontact doorlussen?

Ja, dat kan! Een lus is eigenlijk niets anders dan een verbinding tussen twee punten. Dit kan bijvoorbeeld een elektrische lus zijn, maar ook een waterloop of gasleiding. Stopcontact doorlussen doe je met behulp van een connector of t-stuk. Je sluit de ene kant van de connector of het t-stuk aan op het stopcontact en de andere kant(en) sluit je weer aan op een ander stopcontact. Zo heb je twee stopcontacten op dezelfde plek zonder dat je er een dubbel stopcontact voor hoeft te nemen!

Hoe stopcontact aftakken?

Wil je liever niet dat er een dubbel stopcontact komt te staan, maar vind je het wel fijn om twee stopcontacten op dezelfde plek te hebben? Dan kun je ervoor kiezen om ze door te verbinden. Dit doe je met behulp van een connector of een t-stuk. Je sluit de ene kant van de connector of het t-stuk aan op het stopcontact en de andere kant(en) sluit je weer aan op een ander stopcontact. Zo heb je twee stopcontacten op dezelfde plek zonder dat je er een dubbel stopcontact voor hoeft te nemen.

Hoeveel stopcontacten mag je doorverbinden?

Dat is afhankelijk van het aantal ampere. In de meeste huishoudens is het aantal ampere 10, maar soms kan het ook 16 of 20 zijn. Het is belangrijk om dit te weten, want als je teveel stopcontacten doorverbindt dan kan er een kortsluiting ontstaan. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar je loopt ook het risico dat je stopcontacten beschadigen.

Waarom dubbele stopcontacten alleen maar gaan toenemen

De laatste tijd is een groeiende trend om dubbele stopcontacten te gebruiken in huizen en bedrijven. Dat komt door de vele voordelen van twee stopcontacten naast elkaar. Dubbele stopcontacten worden steeds populairder, omdat ze meer ruimte bieden voor het aansluiten van apparaten, waarbij elk stopcontact tot 20 ampère aan stroom kan verwerken. Bovendien maken deze stopcontacten het ook veiliger en gemakkelijker om meerdere elektronische apparaten tegelijk te gebruiken, omdat elk apparaat op zijn eigen stopcontact kan worden aangesloten. Naarmate de technologie voortschrijdt en we steeds afhankelijker worden van elektronica, zullen dubbele stopcontacten steeds gebruikelijker worden in huizen en bedrijven. Niet alleen maken ze het voeden van meerdere apparaten eenvoudiger, maar ze kunnen ook helpen het energieverbruik te verminderen doordat gebruikers het ene stopcontact kunnen uitschakelen terwijl het andere blijft werken.

Dus wilt u een dubbel stopcontact aansluiten, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Dubbel stopcontact plaatsen
Call Now Button