Lekstroom

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Lekstroom wordt gedefinieerd als de elektrische stroom die weglekt uit een elektrisch apparaat, als gevolg van een lek die wordt veroorzaakt door een onvolkomen isolatie. Dit verschijnsel kan zich voordoen in zowel wissel- als gelijk stroomcircuits en als het niet goed wordt aangepakt, kan het allerlei problemen veroorzaken, zoals het beïnvloeden van de prestaties van andere apparaten die op hetzelfde circuit zijn aangesloten. In extreme gevallen kan lekstroom leiden tot brand of schokken.

De oorzaken van lekstroom

De oorzaken van lekstroom zijn voornamelijk te wijten aan onvoldoende isolatie of defecte componenten in het circuit. Veel voorkomende oorzaken zijn hoogspanningsbogen tussen delen onder spanning, beschadigde kabels/draden en onjuiste aarding. De ernst van het probleem hangt af van hoeveel stroom er weglekt en hoeveel spanning daarbij betrokken is.

Kost lekstroom extra stroom?

Inderdaad. Lekstroom verhoogt niet alleen de temperatuur van het apparaat, maar veroorzaakt ook een extra vermogensverlies door het bijbehorende elektrische veld, dat evenredig is met het kwadraat van de lekstroom.

Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om problemen veroorzaakt door lekstroom aan te pakken. De meest effectieve en kostenefficiënte manier is het vervangen van slecht werkende componenten in het circuit of het vervangen van defecte isolatie door betere materialen. Een andere oplossing is het installeren van een overspanningsbeveiliging op alle apparaten die op hetzelfde circuit zijn aangesloten, omdat dit bescherming biedt tegen hoogspanningspieken die problemen met vonkvorming kunnen veroorzaken. Daarnaast kunnen aardlekschakelaars en scheidingstransformatoren worden gebruikt voor extra bescherming tegen lekstroom in wisselstroomcircuits.

Hoe onze elektriciens lekstroom opsporen

Wij gebruiken gespecialiseerde apparatuur om de aanwezigheid van lekstroom in een circuit op te sporen. De apparatuur meet de spanning en weerstand tussen twee punten in het circuit en berekent en toont vervolgens de hoeveelheid stroom die weglekt. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om eventuele defecte componenten of isolatiematerialen die een probleem veroorzaken te identificeren.

Door preventieve maatregelen te nemen om lekstroom te verminderen en/of te elimineren, kunnen wij zorgen voor maximale prestaties en veiligheid van uw elektrische systemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies over lekstroomdetectie, preventie en reparatieoplossingen. Wij zijn er om u te helpen!

Lekstroom kan gevaarlijk zijn als er niets aan wordt gedaan, dus het is belangrijk om maatregelen te nemen ter bescherming tegen elektrische schokken en brandgevaar als gevolg van dit verschijnsel.

Tot slotlekstroom kan allerlei problemen veroorzaken en de gevolgen ervan mogen niet worden onderschat. Daarom is het belangrijk de nodige maatregelen te nemen om dit soort problemen te voorkomen en op te lossen, zodat elektrische apparaten veilig en efficiënt kunnen functioneren.

24 uur elektricien
Call Now Button