Perilex stopcontact

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een perilex stopcontact nodig, of twijfel je of je huidige stopcontact perilex is? In dit artikel lees je alles over het plaatsen van een perilex stopcontact, en kom je erachter of jij thuis een perilex aansluiting hebt.

 

Wat is een perilex stekker?

Een Perilex stekker is een speciale soort stekker die gebruikt wordt voor (meestal) industriële toepassingen waar een hogere spanning vereist is. Denk hierbij aan wasmachines, ovens en inductiekookplaten. Deze stekkers zijn veiliger dan normale stekkers, omdat ze beter bestand zijn tegen hoge temperaturen en er minder kans is op elektrische schokken.

 

Hoe sluit je een perilex aan?

Een perilex aansluiten is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je weet hoe het moet. Voordat je begint met het aansluiten van de stekker, moet je ervoor zorgen dat de stopcontacten die je gaat gebruiken schoon zijn. Gebruik hiervoor een doek en wat schoonmaakmiddel.

Vervolgens neem je de perilex stekker en plug je deze in het stopcontact. Let er hierbij op dat de twee polen goed in het stopcontact zitten, zodat er geen kortsluiting kan optreden. Als alles goed is aangesloten, draai je de bovenkant van de stekker vast met behulp van een sleutel.

 

Is mijn stopcontact perilex?

De meeste nieuwere stopcontacten zijn perilex, maar dit is niet altijd het geval. Als je twijfelt of jouw stopcontact perilex is, kun je het beste contact opnemen met een elektricien. Hij of zij kan je vast wel vertellen of je stopcontact perilex is, en anders kan hij of zij het stopcontact ook voor je aanpassen.

 

Hoe sluit ik een 2 fase perilex aan?

Een 2 fase perilex aansluiten werkt net zoals een normale perilex aansluiting. Je sluit de stekker gewoon in het stopcontact, en draait de bovenkant vast met behulp van een sleutel. Let hierbij wel weer op dat de twee polen goed in het stopcontact zitten, zodat er geen kortsluiting kan optreden.

 

Wat kost het aanleggen van een perilex aansluiting?

Het aanleggen van een perilex aansluiting is niet erg duur. Een elektricien zal ongeveer €60,- tot €100,- rekenen voor het aanleggen van een perilex aansluiting. Dit is afhankelijk van het soort stopcontact dat je nodig hebt, en of er speciale aanpassingen moeten worden gedaan.

Als je een perilex stekker wilt aansluiten in de meterkast, kun je dit het beste door een elektricien laten doen. Vraag van daag nog een offerte aan, zodat je weet waar je aan toe bent. Dit is namelijk wel zo makkelijk en veilig.

Perilex stopcontact
Call Now Button