Stopcontact doorlussen

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Haag?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een stopcontact doorlussen is een elektrische installatie die veelvoorkomt in huizen. Het kan nodig zijn om bijvoorbeeld een lamp op te hangen of een apparaat aan te sluiten op een andere plek in de kamer. Er zijn twee manieren om dit te doen: met een los stopcontact of door het stopcontact te verplaatsen.

 

Uw stopcontact doorlussen

Als je stopcontact doorlussen wilt, moet je altijd eerst het licht uitschakelen voordat je aan de installatie begint. Als je niet weet hoe dit moet, kun je altijd een elektricien vragen om je te helpen. Het is belangrijk om veilig te werken met elektriciteit.

Om een los stopcontact te maken, heb je een drill, een stopcontactdoos en twee draadstukken nodig. Begin door een gat te boren in de muur waar het stopcontact zal komen. Vervolgens steek je de stopcontactdoos in het gat en maak je deze vast met behulp van de bijgeleverde schroeven.

Trek vervolgens de twee draadstukken door het gat van het stopcontact en maak ze vast aan de achterkant van de doos. Zorg ervoor dat je de polen goed vastmaakt, anders werkt het stopcontact niet. Als alles goed is aangesloten, kun je het licht weer inschakelen en genieten van je nieuwe stopcontact!

 

Verplaatsen van een stopcontact

Als je stopcontact verplaatsen wilt, moet je eerst het licht uitschakelen voordat je begint. Vervolgens maak je de oude stopcontactdoos los en verwijder je deze uit de muur. Vervolgens maak je een nieuwe opening in de muur op de plek waar het stopcontact moet komen.

Steek vervolgens de nieuwe stopcontactdoos in het gat en maak deze vast met behulp van schroeven. Trek vervolgens twee draadstukken door het gat en maak ze vast aan de achterkant van de doos, net als bij een los stopcontact. Zorg ervoor dat je alles goed vastmaakt, anders werkt het stopcontact niet.

Als alles goed is aangesloten, kun je het licht weer inschakelen en genieten van je nieuwe stopcontact!

 

Vraag een prijsopgave aan bij Elektricien Den Haag!

Wanneer je stopcontact doorlussen wilt is het verstandig om dit door een ervaren elektricien te laten doen. Dit kan veiligheidshalve, maar ook omdat het simpelweg netter wordt afgewerkt. Als je zelf aan de slag gaat met stopcontact doorlussen, loop je altijd het risico dat het niet goed wordt aangesloten en dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarom is het altijd verstandig om een prijsopgave aan te vragen bij onze ervaren elektricien in Den Haag. Op die manier weet je zeker dat het werk goed wordt uitgevoerd en dat je geen risico loopt op ongelukken.

Stopcontact aan laten sluiten
Call Now Button